KIZILOT, VERGİ KAÇIRMA SUÇ, VERGİDEN KAÇIRMA SUÇ DEĞİL”

KIZILOT,  VERGİ KAÇIRMA SUÇ, VERGİDEN KAÇIRMA SUÇ DEĞİL”

Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Türkiye'de vergi kaçırma suç ama vergiden kaçırma suç değil” dedi.




Balıkesir
Sanayi Odası (BSO) tarafından, Edremit ilçesine bağlı Güre Beldesinde "Vergi Kanunları ve Ticaret Kanununda Son Değerlendirmeler, Yeni Gelir Vergisi Kanunu" konulu seminer verildi. Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Türkiye'de vergi kaçırma suç ama vergiden kaçırma suç değil” dedi.



Balıkesir Sanayi Odası (BSO) tarafından, Edremit ilçesine bağlı Güre Beldesi Saruhan Termal Otel`de Hürriyet Gazetesi yazarı ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot tarafından gerçekleştirilen "Vergi Kanunları ve Ticaret Kanununda Son Değerlendirmeler, Yeni Gelir Vergisi Kanunu" konulu seminer verdi.



YIRCALI, İŞSİZLİKTE SIKINTI VE GELİR DAĞILIMINDA DÜZENSİZLİK VAR”

Seminerin açılış konuşmasını Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu ve Balıkesir Sanayi Odası Meclis (BSO) Başkanı Rona Yırcalı yaptı.

"Her sene yüzde 3 ihracat büyürse, 2023`te hedefler tutabilir. Ya da çok yaklaşılır. Çin`den sonra müteahhitlerimiz dünya 2.`si olmaya devam ediyor. Bu sene 26 milyar dolarlık iş yapmalarını bekliyoruz. Türkiye, olimpiyatlar ve Expo`ya aday. Bunlar gururlandırıyor. İnşallah ikisini de alırız. Yabancı sermaye, Kasım 2012 ile Şubat 2013 arasında 25 milyar dolar getirdi. Bu durum kimisine göre iyi, kimisine göre kötü” diyen BSO Başkanı Rona Yırcalı,   Türkiye`nin Afrika`yı biraz ihmal ettiği görünüyor. Türkiye bugün, 2 buçuk milyar dolar hibe yapıyor geri kalmış ülkelere. İşsizlikte sıkıntı var. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Gelir dağılımında düzensizlik var. Ekonomik göstergelerin bazılarını göstermek istedim" dedi.



EDREMİT KÖRFEZİNE FUAR VE KONGRE MERKEZİ


Gıda sektöründe KDV oranlarının yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğini ve tekrar KDV oranlarının yüzde 8'e yükseltilmesinin ticari işletmeler ile iş adamlarını zora soktuğunu ve ‘KDV Tevkifat Kanunu' ile bize tekrar KDV ödetilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan BSO Başkanı Ahmet Kula, 2009 ile 2013 yılları arasında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi ve yeni hizmet binasını hizmete açtıklarını söyledi.

Başkan Kula, Edremit Körfezinde Fuar ve Kongre Merkezi düzenlemesi için Balıkesir valiliği ile çalışma başlattıklarını müjdeledi.



HÜKÜMETİN DÖVİZ VE KAYNAĞA İHTİYACI VAR”


"Vergi Kanunları ve Ticaret Kanununda Son Değerlendirmeler, Yeni Gelir Vergisi Kanunu" konulu seminere yaşamdan komik anılarını anlatarak başlayan ve Balıkesir Sanayi Odası`na teşekkür eden Prof. Dr. Şükrü Kızılot'un, seminerini dikkatle dinlediler ve soruları yanıtlandı.

Varlık Barışının yabancısı değiliz. Yurt dışındaki tahvil, hisse senedi, döviz, altın ve diğer kıymetli kâğıtları yüzde 2 vergisi verilerek Türkiye'ye getirilmesidir” diyen Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Varlık Barışının ardından Vergi Barışı gelecek. Bir ay sonra uygulamaya konulacak. Hükümetin döviz ve kaynağa ihtiyacı var. Bu uygulamadan 48 milyar lira bekleniyor ve bunun 30 milyon lirası yurtdışından olacak” dedi.

Şirketlerin kar dağıtımlarını varsa ortaklarına dağıtmalarını ve 286 bin TL'ye kadar ödenecek paraya Gelir Vergisinin çıkmadığını vurgulayan Prof. Dr. Kızılot, 100 Bin TL'ye kadar dağıtımda şirketlerin iade para alacaklarını da müjdeledi.



EV VE İŞYERİ KİRACILARINA KÖTÜ HABER”


Borçlar Kanununa göre gayrimenkullerde kiracılar 10 yıldan fazla oturuyorlarsa 3 ay önceden gerekçe göstermeden kiracınıza ‘Boşaltınız İhtarnamesini' gönderebilirsiniz, kiracınız boşaltmak zorundadır. Son 10 yılda kira gelirleri yüzde 237 artarken gerçek usulde Gelir Vergisi yüzde 3 artış olmuş. Türkiye'de vergi kaçırma suç ama vergiden kaçırma suç değil” diyen ve ev ile işyeri kiracılarına kötü haber veren Prof. Dr. Kızılot, Apartman içinde büro olmaz ama tek ayrıcalık Dr. Muayenehaneleri olabilir. Avukatların ise ‘Avukatlık Kanununa' göre dairelerde avukatlık bürosu açabiliyorlar” diye ayrıntılı bilgiler verdi.



BALIKESİRLİLER ‘ÇİFTE KAVRULMUŞ VERGİ ÖDEYECEKLER”


Balıkesir Büyükşehir oldu, emlak vergileri yüzde 100 arttı. Balıkesirliler bu sene ‘Çifte Kavrulmuş vergi ödeyecekler'. Balıkesirliler bu sene daha fazla emlak vergisi ödeyecekler çünkü vergi oranları yüzde 1'den yüzde 2'ye arttı” diyen Prof. Dr. Kızılot, Eşinin rızası kanunu değişmedi. Devam ediyor. Sadece Esnaf ve Sanatkârların mesleki faaliyetleri nedeniyle alınacak kredilerde ticari işletmenin sahibi veya şirket ortağı ile yöneticisi olanlarda eşinin rızası aranmıyor” bilgisi verip sanayici ve işadamlarına Vergi Kanunları ve Ticaret Kanununda Son Değerlendirmeler yanı sıra Yeni Gelir Vergisi Kanunu konularda bilgilendirdi.


KATILIMA İLGİ YÜKSEK OLDU


Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot tarafından gerçekleştirilen "Vergi Kanunları ve Ticaret Kanununda Son Değerlendirmeler, Yeni Gelir Vergisi Kanunu" konulu seminere CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ertaş, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, bazı siyasi parti başkanları, diğer meslek kuruluşları yetkilileri ve sanayiciler katıldı.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false